Składniki:
- 2 szklanki płatków owsianych
- 1/4 szklanki wiórek kokosowych
- 1 szklanka mleka
- 2 jajka
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 banany
Płatki owsiane i wiórki kokosowe miksujemy do uzyskania mąki. Łączymy z proszkiem do pieczenia. Dodajemy mleko, rozbite jajka i olej kokosowy. Mieszamy całość. Dodajemy rozgniecione banany. Łączymy za pomocą łopatki.
Pieczemy w nagrzanej gofrownicy lub piekarniku w specjalnej formie w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Podajemy z ulubionymi owocami, konfiturą, jogurtem lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Ja też zgłodniałem!
Uwielbiam gofry, ale po co ten kokos! Nie lubię! 🙂
Kokos można pominąć 🙂 Na blogu znajdziesz też przepisy na bardziej „tradycyjne” gofry, koniecznie przygotuj i daj znać, czy smakowało 🙂 Albo po prostu wpadnijcie na gofry do Torunia:) Pozdrawiam :*
W końcu jakiś przepis, bo już zgłodniałem od lipca 🙂