Delikatnie jak chmurka, łatwe i szybkie w przygotowaniu kluseczki z sera ricotta. Ciekawy pomysł na śniadanie lub szybki obiad. Najlepsze na ciepło z dodatkiem cynamonu i masła.
Składniki:
- 250 g sera ricotta
- 1 jajko
- 3 łyżki mąki
Wszystkie składniki łączymy (można użyć dowolnej mąki). W dużym garnku gotujemy wodę z odrobiną soli.
Posługując się dwiema małymi łyżeczkami, formujemy kluseczki, przekładając ciasto z jednej do drugiej łyżeczki.
Układamy na posypanym mąką blacie. Wkładamy całość do wrzącej wody, gotujemy do momentu wypłynięcia.
Podajemy na ciepło, polane rozpuszczonym masłem, posypane cynamonem.
Smacznego!
Wygląda smakowicie 😀 A co z mąką kokosową? Też się nada? 😉
Jak najbardziej! 🙂