Składniki:
- 1 duży por
- puszka fasoli czerwonej
- puszka kukurydzy
- 500 g sera żółtego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- łyżeczka majonezu
- sól
- pieprz
Por myjemy, odcinamy zieloną część, drobno siekamy w piórka. Fasolę i kukurydzę odsączamy.
Ser kroimy w grubą kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski. Doprawiamy solą i pieprzem.
W drugim naczyniu łączymy jogurt i majonez. Dodajemy przeciśnięty czosnek.
Gotowy sos łączymy ze składnikami sałatki. Całość delikatnie mieszamy.
Chłodzimy w lodówce.
Smacznego!
takiej wersji nie widziałam! podoba mi się 😀
ale cudna sałatka:) a te połączenie smaków:) mniam mniam:)
Pyszna 🙂 Wspaniała na imprezę i nie tylko 🙂
Oj lubimy taką sałatkę lubimy, choćby dlatego ,że prosta i smaczna!
Smakowita sałatka…. nie wiem dlaczego, ale por w sałatkach jest dla mnie niezjadliwy :))
Bardzo lubię takie sałatki. Fajnie, że zamiast śmietany w przepisie jest jogurt. Zawsze to trochę zdrowiej, a smak tak samo pyszny ; )