Składniki na 4 duże gofry:
- 160 g mąki pszennej
- 30 g kakao
- 3 jajka
- 3 łyżki miodu malinowego
- 80 g masła
- 250 ml mleka lub mleka roślinnego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- + owoce, konfitura, jogurt lub cukier puder
Masło roztapiamy. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę.
Żółtka ucieramy z miodem i dodajemy roztopione masło. Do masy dodajemy przesianą mąkę, kakao, proszek do pieczenia i mleko. Mieszamy całość.
Dodajemy ubite białka, delikatnie łączymy.
Pieczemy w nagrzanej gofrownicy lub piekarniku w specjalnej formie w temperaturze 180 stopni około 20 minut.
Podajemy z ulubionymi owocami, konfiturą, jogurtem lub cukrem pudrem.
Smacznego!
Ciekawy pomysł! Pyszności 🙂
wygląda pysznie!:)
Zapraszam do mnie 🙂