Standardowe danie jednogarnkowe. Ja lubię leczo, głównie za kolory:) U mnie w domu rodzinnym, nie gotowało się tej potrawy, ale ja postanowiłam to zmienić:)
Dodałam pomidory z ogrodu mamy i wyszło bardzo smacznie!:)
Składniki:
- 1 duża cukinia
- 3 papryki (zielona, żółta, czerwona)
- 2 cebule
- 8 pomidorów
- 2 kiełbasy
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz
- słodka lub ostra papryka w proszku
W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną w paski cebulę.
Kiełbasę kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli.
Warzywa myjemy.
Paprykę kroimy w grubą kostkę i wkładamy do garnka.
Pomidory parzymy, ściągamy skórkę, kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka. Całość gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy słodką lub ostrą papryką.
Cukinię obieramy, kroimy w grubą kostkę i dodajemy do gotujących się warzyw.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Gotujemy na małym ogniu, przez 30 minut, aż warzywa będą miękkie.
Podajemy z chlebem lub ryżem.
Smacznego!