Strona główna » Babeczki » Winogronowe babeczki

Winogronowe babeczki


babeczki winogronowe

Składniki:

  • 1,5 szklanki winogron
  • 300 g mąki
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 mały jogurt naturalny lub szklanka maślanki
  • 1 jajko
  • 60 ml oleju
  • 250 g cukru
  • szczypta soli1

Owoce myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy na pół i usuwamy pestki.

W misce mieszamy mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól.

W drugiej miksujmy jajko, jogurt (maślankę) i olej.

Łączymy suche i mokre składniki. Mieszamy łyżką. Dodajemy owoce.

Ciasto przekładamy do foremek. Pieczemy przez 25-30 minut w 200 stopniach.

Smacznego!

 

winogronowa

Advertisements

2 thoughts on “Winogronowe babeczki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s