Składniki:
- 1 łyżka kwiatów lawendy
- szklanka wody
- szklanka brązowego cukru
Wodę gotujemy w garnku, dodajemy kwiaty lawendy. Gotujemy przez chwilę. Następnie dodajemy cukier i gotujemy aż cukier się rozpuści. Studzimy. Odcedzamy. Przelewamy do szklanej butelki. Przechowujemy w lodówce.
Dodajemy do herbaty, kawy, deserów.
Smacznego!
Nie widziałam, nie słyszałam i nic nie wiem o tym syropie. Brzmi ciekawie 🙂
Bardzo fajny pomysł ! Musze kiedyś zrobić taki syrop 🙂
Gratuluję współpracy 🙂 Bardzo interesujący syrop!
Jestem ciekawa tego cukru kokosowego, ciekawe jak smakuje. : )
Niedługo pojawi się przepis, w którym wykorzystałam cukier kokosowy:) Według mnie w smaku bardzo podobny do brązowego cukru:)
Ciekawe jak smakuje taki syrop?
chętnie bym spróbowała czegoś takiego:)
Wow, pierwszy raz słyszę o takim syropie. Musi być świetny do deserów.
syrop z lawendy? Musi być idealny do herbaty… 🙂
MMmmm…
Uwielbiam Skworcu, tylko tam robię zakupy pod tytułem, brakuje mi wanilii, albo nie mam już bakali!