Strona główna » Dietetyczne » Jabłkowo-dyniowy mus z kaszą jaglaną

Jabłkowo-dyniowy mus z kaszą jaglaną


MUS DYNIOWY Z KASZĄ JAGLANĄ

Pyszne danie dla najmłodszych, ale myślę, że dorośli również się skuszą!:)

Składniki:

  • kilka kawałków dyni
  • słodkie jabłko
  • łyżka kaszy jaglanej

Kaszę jaglaną przelewamy wrzątkiem. Do garnka wlewamy niewielką ilość wody i gotujemy. Dodajemy kaszę, gotujemy do miękkości. Dynię gotujemy na parze, do miękkości. Ja skorzystałam z mrożonej dyni. Jabłko myjemy, obieramy. Ugotowaną dynię i jabłko miksujemy. Podajemy z ugotowaną kaszą.

Smacznego!

 

Advertisements

5 thoughts on “Jabłkowo-dyniowy mus z kaszą jaglaną

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s