Strona główna » Przepisy » Syrop lawendowy

Syrop lawendowy


syrop lawendowy

 

syrop lawendowy1

Składniki:

  • 1 łyżka kwiatów lawendy
  • szklanka wody
  • szklanka brązowego cukru

Wodę gotujemy w garnku, dodajemy kwiaty lawendy. Gotujemy przez chwilę. Następnie dodajemy cukier i gotujemy aż cukier się rozpuści. Studzimy. Odcedzamy. Przelewamy do szklanej butelki. Przechowujemy w lodówce.

Dodajemy do herbaty, kawy, deserów.

Smacznego!

syrop lawendowy11

 

 

 

 

Reklamy

9 thoughts on “Syrop lawendowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s