Strona główna » Dla niemowląt i małych dzieci » Domowe masło orzechowe

Domowe masło orzechowe


domowe masło orzechowe

Składniki:

  • 2 szklanki orzechów ziemnych
  • szczypta soli

Orzechy prażymy na blaszce w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez około 10 minut, co jakiś czas mieszając. Można skorzystać z gotowych, kupionych prażonych orzechów.

Orzechy wrzucamy do miksera, dodajemy szczyptę soli. Miksujemy całość na gładką masę.

Przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

masło orzechowe

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s