Strona główna » Dietetyczne » Zupa krem z gruszki i pietruszki

Zupa krem z gruszki i pietruszki


krem z gruszki i pietruszki. 1

Składniki:

  • 800 g korzenia pietruszki
  • 2 gruszki
  • 1 cebula
  • 2,5 szklanki bulionu warzywnego lub mięsnego
  • 1 łyżka oliwy
  • sól
  • pieprz

Warzywa i gruszkę obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy oliwę i dodajemy pietruszkę i cebulę. Podsmażamy całość.

Zalewamy bulionem i gotujemy przez kilka minut. Do garnka dodajemy gruszki.

Gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku. Miksujemy całość.

Smacznego!

krem z gruszki i pietruszki

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s