Składniki:
- 2,5 litra wody
- 2 duże marchewki
- mały seler
- biała część pora
- 1 pietruszka
- pół pęczka koperku
- 2 udka z kurczaka
- 1 kg cukinii
- 2 duże ziemniaki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- sól
- pieprz
Do garnka wlewamy wodę i wkładamy umyte mięso. Gotujemy i zdejmujemy powstałe szumy.
Obrane i umyte warzywa wraz z koperkiem dodajemy do garnka (marchew, pietruszka, seler, por).
Gotujemy na małym ogniu przez 2-2,5 godziny. Wyjmujemy ugotowane mięso.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Ziemniaki obieramy i również kroimy w kostkę.
Całość dodajemy do wywaru.
Na maśle szklimy, pokrojoną cebulę i czosnek. Całość dodajemy do wywaru. Doprawiamy do smaku.
Gotujemy do miękkości warzyw.
Całość miksujemy.
Smacznego!
Pychotka😍smakuje tak dobrze jak wyglada-zdecydowanie moje smaki.
mniam cos dla mnie 🙂
Kocham cukinię. Muszę zrobić :))
uwielbiam smak cukinii , koniecznie muszę wypróbować! 🙂
cudowna konsystencja!