Uwielbiam mandarynki! W sumie jak tak sobie myślę, to mogłabym jeść wyłącznie mandarynki:)
Podobnie mam z truskawkami:)
Dzisiaj w mojej kuchni fantastyczne połączenie kurczaka curry ze słodką mandarynką i sosem miodowo-musztardowym. Szybko, smacznie, dietetycznie.
Składniki:
- miks ulubionych sałat
- 300 g piersi z kurczaka
- 3 mandarynki
- sól
- pieprz
- przyprawa curry
- 2 łyżki musztardy
- 2 łyżki miodu
- łyżka oliwy z oliwek
- łyżeczka soku z cytryny
Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą curry. Odstawiamy na kilka minut.
Kurczaka smażymy na niewielkiej ilości oliwy.
Mandarynki myjemy, obieramy, dzielimy na cząstki.
Musztardę, miód, oliwę, sok z cytryny – łączymy. Dokładnie mieszamy.
Na talerzu rozkładamy sałatę, układamy kurczaka i mandarynki. Całość polewamy sosem.
Smacznego!
Ciekawa sałatka:)
Cudowna sałatka. Fajne połączenie mięsa i owoców : )
Bardzo intrygujące połączenie,ciekawa sałatka i to bardzo 🙂