Strona główna » Dietetyczne » Marchewkowa zupa krem z sokiem z pomarańczy

Marchewkowa zupa krem z sokiem z pomarańczy


marchewkowy krem z sokiem z pomarańczy

Składniki:

  • 750 ml wody
  • 200 ml świeżego soku z pomarańczy
  • 650 g marchewki
  • kawałek świeżego imbiru (3 cm)
  • 80 g cebuli
  • 200 g ziemniaków
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • sól, pieprz

W garnku rozgrzewamy oliwę. Dodajemy posiekaną cebulę i imbir. Dusimy przez kilka minut.

Wlewamy wodę i świeży sok z pomarańczy. Doprawiamy rozmarynem. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i marchew.

Gotujemy całość na średnim ogniu około 25 minut. Doprawiamy do smaku.

Miksujemy. Podajemy na ciepło.

Smacznego!

1 komentarz do “Marchewkowa zupa krem z sokiem z pomarańczy

Dodaj komentarz