Strona główna » Przepisy » Kukurydziano-jaglane gofry (bezglutenowe)

Kukurydziano-jaglane gofry (bezglutenowe)


kukurydziane-gofry

 

Składniki:

  • 140 g mąki kukurydzianej
  • 50 g mąki jaglanej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki oleju kokosowego
  • 4 jajka
  • 200 ml mleka krowiego lub roślinnego (kokosowe, jaglane lub migdałowe)

Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy na sztywno.

Mąki i proszek do pieczenia łączymy. Dodajemy mleko i olej kokosowy. Miksujemy całość. Dodajemy ubite białka. Łączymy za pomocą łopatki.

Smażymy w rozgrzanej gofrownicy. Z podanej porcji wychodzi około 8 sztuk.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s