Strona główna » Babeczki » Czekoladowe muffiny z sokiem z buraków (wegańskie)

Czekoladowe muffiny z sokiem z buraków (wegańskie)


czekoladowe muffiny z sokiem z buraków

Składniki na 12 sztuk:

  • 1,5 szklanki mąki pszennej lub bezglutenowej
  • 0,5 szklanki ksylitolu
  • 2 łyżki kakao lub karobu
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 szklanki oleju, oleju kokosowego lub oliwy
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 szklanka soku z buraków

Suche składniki łączymy, dodajemy płynne. Mieszamy całość. Przekładamy do formy. Posypujemy z wierzchu np. wiórkami kokosowymi.

Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego!

 

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s