Strona główna » Dietetyczne » Zupa krem z białych warzyw

Zupa krem z białych warzyw


krem z białych warzyw

 

Składniki:

  • 4 szklanki wody
  • 2 ziemniaki
  • 600 g warzyw (seler, pietruszka, biała kapusta)
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • sól
  • mielony biały pieprz
  • mielona gałka muszkatołowa
  • łyżka masła lub oliwy

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę. Wodę wlewamy do garnka i wkładamy wszystkie warzywa.

Gotujemy całość do miękkości. Doprawiamy do smaku. Całość miksujemy z dodatkiem masła lub oliwy.

Smacznego!

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s