Strona główna » Dietetyczne » Bezglutenowe naleśniki ryżowe

Bezglutenowe naleśniki ryżowe


ryżowe naleśniki

Składniki na 8 naleśników:

  • szklanka mąki ryżowej
  • 0,5 szklanki mleka ryżowego
  • 0,5 szklanki wody źródlanej
  • 2 duże jajka
  • szczypta soli
  • łyżka oleju

Mąkę przesiewamy do miski i razem z pozostałymi składnikami, miksujemy na gładką masę. Ciasto odstawiamy na kilkanaście minut.

Smażymy cienkie naleśniki na rozgrzanej patelni.

Podajemy z ulubionymi dodatkami (powidła, jogurt, świeże owoce).

Smacznego!

naleśniki ryżowe

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s