Strona główna » Dietetyczne » Delikatny pasztet z królika

Delikatny pasztet z królika


pasztet z królika

Składniki:

  • 400 g ugotowanego mięsa z królika
  • 50 g ziemnego masła
  • 1-2 ząbki czosnku
  • mała cebula
  • kawałek ugotowanego selera lub pietruszki
  • świeży koperek
  • sól
  • pieprz

Cebulę drobno siekamy i smażymy na niewielkiej ilości masła. Obieramy ugotowane wcześniej mięso z królika (doskonale sprawdzi się tutaj mięso z rosołu). Kroimy seler/pietruszkę.

Mięso, masło, warzywa, przeciśnięty czosnek, cebulę i świeży koperek – miksujemy na gładką masę.

Doprawimy do smaku.

Smacznego!

Advertisements

One thought on “Delikatny pasztet z królika

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s