Strona główna » Dietetyczne » Zupa cukiniowo-jabłkowa

Zupa cukiniowo-jabłkowa


zupa cukiniowo-jabłkowa

Składniki:

  • 1 średniej wielkości cukinia
  • 1 jabłko
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • łyżka masła
  • 1,5 szklanki bulionu
  • sól
  • pieprz
  • rozmaryn
  • kasza jaglana

W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek. Podsmażamy całość.

Cukinię myjemy, usuwamy pestki i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy ze skórki i również kroimy w kostkę.

Całość dodajemy do garnka. Zalewamy bulionem. Doprawiamy do smaku. Gotujemy do miękkości.

Miksujemy całość. Zupę możemy podać z kaszą jaglaną, ryżem lub makaronem.

Smacznego!

 

Reklamy

7 thoughts on “Zupa cukiniowo-jabłkowa

  1. Pingback: Zupa cukiniowo-jabłkowa | Przepisy na ?

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s