Strona główna » Dietetyczne » Gryczane naleśniki

Gryczane naleśniki


gryczane naleśniki

Zakochałam się w tych naleśnikach. Pyszne, łatwe w przygotowaniu, bez glutenu i bez nabiału. Jednym słowem zdrowe!

Nadzienie oczywiście dowolne. U mnie nadzienie wytrawne z kaszy pęczak i buraczków. Jednak idealnie sprawdzą się również słodkie dodatki!

Gorąco polecam!

Składniki:

  • 300 g kaszy gryczanej niepalonej
  • przegotowana woda
  • 1 łyżka oleju

Kaszę gryczaną zalewamy wodą i odstawiamy na noc. Rano odlewamy wodę i dodajemy świeżą. Całość miksujemy na gładką, płynną masę. Dodajemy łyżkę oleju.

Na mocno rozgrzanej patelni smażymy naleśniki z obu stron.

Podajemy z ulubionymi dodatkami.

U mnie farsz z ugotowanej kaszy pęczak i buraków.

Smacznego!
gryczane naleśniki2

 

 

Reklamy

7 thoughts on “Gryczane naleśniki

    • Na początek tyle, aby przykryła kaszę. Później po zblendowaniu można dodać więcej. Wszystko zależy od tego jaką grubość naleśnika chcemy uzyskać. Im więcej wody tym cieńszy naleśnik.

  1. Pingback: Gryczane naleśniki | Przepisy na ?

  2. Jakież pyszności zawinięte w pyszności. Czyli pyszności do kwadratu. Gryczane naleśniki już robiłam, ale jeszcze nigdy z gryczanej moczonej kaszy. Bardzo fajny pomysł 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s