Strona główna » Dietetyczne » Kotlety z zielonej soczewicy i ryżu

Kotlety z zielonej soczewicy i ryżu


kotlety z zielonej soczewicy

Składniki:

  • 0,5 szklanki ryżu
  • 1 szklanka zielonej soczewicy
  • 1 jajko
  • duży ząbek czosnku
  • mała cebula
  • świeże zioła (szczypiorek, koper lub pietruszka) kotlety z s

W osobnych naczyniach gotujemy ryż i soczewicę, do miękkości. Ugotowaną soczewicę blendujemy.

Cebulę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości masła lub oleju. Łączymy ryż, soczewicę, jajko, cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek i ulubione posiekane zioła.

Odstawiamy masę na pół godziny do lodówki.

Formujemy kotlety(dłonie zwilżamy wodą) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.

Smacznego!

kotlety z soczewicy

Reklamy

3 thoughts on “Kotlety z zielonej soczewicy i ryżu

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s