Strona główna » Dietetyczne » Czekoladowy mus z komosą ryżową

Czekoladowy mus z komosą ryżową


czekoladowy mus z komosą ryżową

Pyszny i zdrowy deser dla całej rodziny. Dla maluchów po 12 miesiącu życia.

Składniki:

  • 0,5 szklanki ugotowanej komosy ryżowej
  • 1/2 szklanki namoczonych migdałów bez skórki
  • 1 łyżka kakao
  • 1 banan
  • 3 daktyle
  • 200 ml mleka ryżowego
  • szczypta cynamonu

Migdały najlepiej namoczyć dzień wcześniej i obrać ze skórki.

Komosę ryżową gotujemy i studzimy. Miksujemy na gładki krem z dodatkiem kakao, migdałów, banana, daktyli, mleka ryżowego i cynamonu.

Smacznego!

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Czekoladowy mus z komosą ryżową

  1. Pingback: Czekoladowy mus z komosą ryżową | Przepisy na ?

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s