Strona główna » Dietetyczne » Zapiekane owoce pod migdałową kruszonką

Zapiekane owoce pod migdałową kruszonką


czerwone owoce pod migdałową kruszonką

Składniki:

  • 0,5 kg owoców (maliny, truskawki, porzeczki, jeżyny)
  • 2 czubate łyżki płatków owsianych
  • 0,5 szklanki płatków migdałowych
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki mąki jaglanej lub kukurydzianej
  • 2 łyżki masła

Owoce myjemy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. W misce łączymy składniki kruszonki, rozcierając między palcami.

Przygotowaną kruszonką, posypujemy owoce.

Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 25-30 minut.

Podajemy z lodami lub bitą śmietaną.

Smacznego!

 

owoc pod kruszonką

5 komentarzy do “Zapiekane owoce pod migdałową kruszonką

  1. jutro chcę zapiec tak owoce, z tym że zrobię z tymi jakie akurat mam – czyli z nektarynkami i bananami. mam nadzieję, że będą smaczne z taką kruszonką : )

  2. Pingback: Zapiekane owoce pod migdałową kruszonką | Przepisy na ?

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s