Strona główna » Dietetyczne » Wiosenny twarożek z awokado, rzodkiewką i czerwoną papryką

Wiosenny twarożek z awokado, rzodkiewką i czerwoną papryką


twarożek1

Składniki:

  • opakowanie twarogu
  • dojrzałe awokado
  • kilka rzodkiewek
  • kilka kawałków czerwonej papryki konserwowej
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Do dużej miski przekładamy twaróg. Awokado myjemy i obieramy. Kroimy w kostkę. Rzodkiewki myjemy i kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę (możemy użyć również świeżej papryki, jeśli ktoś nie lubi konserwowej). Siekamy szczypiorek.

Wszystkie składniki łączymy, przyprawiamy do smaku. Mieszamy.

Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

twarożek111

 

Advertisements

6 thoughts on “Wiosenny twarożek z awokado, rzodkiewką i czerwoną papryką

  1. mniam, ostatnio brakuje mi wenny twórczej do sałatek, to wygląda … pysznie! Piękne zdjęcia, mimo że domowe to wygląda pięknie i pysznie na zdjęciu. Niestety zdjęcia potraw często pogarszają jej „smak”, Twoje wyglądają bardzo pysznie.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s