Strona główna » Dietetyczne » Wiosenny obiadek z gotowanym królikiem dla najmłodszych

Wiosenny obiadek z gotowanym królikiem dla najmłodszych


obiadek z krolikiem

Danie obiadowe dla maluchów po 6 miesiącu życia.

Składniki:

  • 25 g mięsa z królika
  • kilka różyczek brokułów
  • 1 łyżka zielonej fasolki szparagowej
  • 1 łyżka zielonego groszku
  • mały ziemniak
  • kawałek pietruszki
  • świeży koperek lub pietruszka
  • woda
  • łyżeczka masła

Warzywa myjemy, obieramy (ziemniak, pietruszka) kroimy w kostkę. Ja korzystałam z mrożonych zielonych warzyw.

Do garnka wlewamy wodę i gotujemy.Wrzucamy warzywa i gotujemy do miękkości. Groszek dodajemy jako ostatni, na kilka minut przed końcem gotowania. Warzywa można również ugotować na parze.

Mięso gotujemy osobno, około 20 minut.

Ugotowane warzywa miksujemy z mięsem dla młodszych dzieci, dla tych które już mają ząbki i radzą sobie z przeżuwaniem wystarczy, że pognieciemy widelcem. Dodajemy masło i posiekane drobno zioła. Całość mieszamy.

Smacznego!

Reklamy

8 thoughts on “Wiosenny obiadek z gotowanym królikiem dla najmłodszych

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s