Strona główna » Obiady » Krem z pora z serem gorgonzola i grzankami

Krem z pora z serem gorgonzola i grzankami


krem z porów

Składniki:

  • 5 porów
  • 200 g sera gorgonzola
  • 250 g śmietany kremówki
  • 500 ml wody
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • sól
  • pieprz
  • grzanki

Odcinamy zielone części porów. Pozostałe części, nacinamy na krzyż i myjemy pod bieżącą wodą. Osuszamy i drobno kroimy.

Czosnek obieramy i również kroimy.

W garnku rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek. Smażymy przez chwilę i dodajemy pory. Całość smażymy około 5 minut.

Zalewamy wodą i gotujemy przez kilka minut, do miękkości warzyw. Miksujemy.

Dodajemy śmietankę i pokruszony ser. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Doprawiamy do smaku.

Podajemy na ciepło z grzankami.

Smacznego!

 

 

Reklamy

8 thoughts on “Krem z pora z serem gorgonzola i grzankami

  1. ostatnio jadłam zupę krem z pora-była pyszna! 🙂 Nic dodać nic ująć-zachwyciła mnie 🙂
    Ale właśnie zobaczyłam ją u ciebie! Kurczę, podoba mi się ten dodatek gorgonzoli-cieekawe 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s