Strona główna » Dietetyczne » Kuskus z warzywami

Kuskus z warzywami


kuskus (2)

Składniki:

  • 3 marchewki
  • 2 pietruszki
  • brokuł
  • 1 biała rzodkiew
  • 1 papryka
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 400 g kuskus
  • 300 ml warzywnego wywaru
  • 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne
  • olej rzepakowy
  • sól

Warzywa myjemy, obieramy, kroimy w kostkę lub cienkie plastry.

Brokuły gotujemy na parze. W dużym garnku rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Dodajemy posiekaną drobno cebulę i czosnek.

Dodajemy pokrojone warzywa (marchew, pietruszkę, rzodkiew, paprykę). Przez kilka minut smażymy, mieszając.

Doprawiamy pieprzem. Wlewamy wywar warzywny i dusimy, aż wszystkie warzywa będę miękkie.

Przygotowujemy kuskus według instrukcji podanej na opakowaniu.

Do miękkich warzyw dodajemy ugotowany brokuł i delikatnie mieszamy. Jeśli jest taka potrzeba, możemy dodać sól.

Na kuskus nakładamy warzywa. Podajemy na ciepło.

Smacznego!

kuskus (3)

Advertisements

8 thoughts on “Kuskus z warzywami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s