Strona główna » Przepisy » Pasta z awokado i świeżym koperkiem

Pasta z awokado i świeżym koperkiem


pza2

Nowy Rok, a z nim nowe możliwości, nowe plany. Jednym z głównych postanowień, jest zdrowy tryb życia. Więcej ruchu i zdrowa dieta. Dużo warzyw i owoców:)

Głównie w tym postanowieniu wspieram męża, bo jak wiadomo, trzeba dbać o tych których kochamy najbardziej!

Dzisiaj mam dla Was pomysł na pyszną, prostą pastę z awokado z dodatkiem świeżego koperku.

Idealna na śniadanie!

Składniki:

  • 1 dojrzałe awokado
  • łyżka posiekanego świeżego koperku
  • łyżka soku z cytryny
  • sól
  • pieprz

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę. Rozgniatamy widelcem. Dodajemy posiekany koperek i sok z cytryny.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Chłodzimy w lodówce. Podajemy z pieczywem.

Smacznego!

pasta z awokado

 

Advertisements

7 thoughts on “Pasta z awokado i świeżym koperkiem

  1. Świeży koperek kojarzy mi się z wakacjami na wsi u mojej babci :). Z awokado nie mam żadnych skojarzeń, ale muszę przyznać, że lubię. Nie ma to jak własnoręcznie zrobiona pasta, zdrowa i przede wszystkim smaczna :). Pozdrawiam i życzę wytrwałości w noworocznym postanowieniu! 🙂

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s