Strona główna » Dietetyczne » Kotlety z łososia

Kotlety z łososia


kotlety z łososia1

Smaczne, szybkie w przygotowaniu kotlety rybne z łososia. Idealne na ciepło i zimno.

Fajny pomysł na przemycenie ryby do dziecięcej diety:)

Składniki:

  • 500 g łososia
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia kotletów
  • mały pęczek koperku lub natka pietruszki
  • pieprz
  • sól
  • olej

Łososia myjemy, osuszamy, usuwamy ości. Rybę bardzo drobno siekamy.

Doprawiamy do smaku pieprzem i solą (jeśli jest to konieczne, ryba może być słona).

Koperek myjemy i również drobno siekamy.

Do ryby dodajemy jajko, bułkę i koperek. Wszystkie składniki łączymy i formujemy kotlety.

Kotlety obtaczamy w bułce i spłaszczamy. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron, aż się zarumienią.

Smacznego!

kotlety z łososia

 

 

Reklamy

10 thoughts on “Kotlety z łososia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s