Strona główna » Przepisy » Parówki w cieście francuskim

Parówki w cieście francuskim


kiełbaski3

Niestety czasami przychodzi taki czas, że ma się ochotę zjeść coś niezdrowego i kalorycznego. My staramy się unikać jedzenia parówek, ale te z dobrej jakości mięsa, raz na jakiś czas na pewno nie zaszkodzą.

Ostatnio otworzyłam lodówkę i leżały w niej samotnie parówki i ciasto francuskie. Pomyślałam, że przygotuję coś co będzie przypominało domowego hot doga.

Parówka w cieście francuskim to fajny pomysł na przekąskę na ciepło i zimno. Podana z domowym sosem –  po prostu pycha:)

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 6 dobrej jakości parówek
  • sól
  • zioła prowansalskie
  • pieprz cayenne
  • żółty ser
  • 1 jajko kiełbaski2

Ciasto francuskie dzielimy na 12 równych części.

Na każdą część układamy przekrojone na pół parówki. Doprawiamy solą, ziołami, pieprzem. Układamy po plasterku żółtego sera.

Zawijamy i dociskamy, aby ciasto się nie rozwinęło. Smarujemy z wierzchu rozbełtanym jajkiem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 30 minut na złoty kolor.

Podajemy z ulubionym sosem.

Smacznego!

kiełbaski4

 

 

Reklamy

8 thoughts on “Parówki w cieście francuskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s