Strona główna » Dietetyczne » Zupa krem z buraka z jabłkiem

Zupa krem z buraka z jabłkiem


krem z buraków1

Składniki:

  • 500 g buraków
  • około 1,5 litra bulionu
  • 2 łyżki masła
  • duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • duże jabłko
  • sól
  • pieprz
  • śmietana

Warzywa i jabłko obieramy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Buraki i jabłko kroimy w kostkę.

W dużym garnku rozgrzewamy masło i podsmażamy cebulę i czosnek.

Dodajemy buraki, a kiedy zmiękną dodajemy około litr bulion. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy do miękkości. Można dodać resztę bulionu, jeśli zupa jest za gęsta. Dodajemy jabłko. Gotujemy jeszcze przez kilka minut.

Całość miksujemy na gładki krem.

Podajemy z kleksem śmietany lub grzankami.

Smacznego!

 

 

 

 

Reklamy

5 thoughts on “Zupa krem z buraka z jabłkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s