Strona główna » Obiady » Łazanki z cukinią i awokado

Łazanki z cukinią i awokado


łazanki z cukinią

Bardzo lubię tradycyjne łazanki z kapustą, jednak miałam ochotę na mały eksperyment:)

Wyszło bardzo smacznie i bardzo zielono!

Składniki:

  • 300 g makaronu łazanki
  • duża cukinia
  • dojrzałe awokado
  • cebula szalotka
  • 3 ząbki czosnku
  • łyżeczka oregano
  • sól
  • pieprz
  • oliwa lub olej

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.

Myjemy i kroimy w kostkę cukinię. Awokado myjemy, obieramy i kroimy w kostkę.

Obieramy i siekamy drobno cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę i czosnek.

Dodajemy cukinię i przez kilka minut smażymy, do miękkości. Doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy awokado. Mieszamy.

Łączymy z ugotowanym makaronem.

Smacznego!

 

Reklamy

2 thoughts on “Łazanki z cukinią i awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s