Strona główna » Dla niemowląt i małych dzieci » Pierwsza zupka jarzynowa

Pierwsza zupka jarzynowa


jarzynowa zupka

Zupka jarzynowa dla maluchów od 5 miesiąca życia.

Składniki:

  • 1 marchew (ok. 50 g)
  • 1 mały ziemniak (ok. 40 g)
  • 1/3 korzenia małej pietruszki (ok. 20 g)
  • 0,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki wody źródlanej
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego

Umyte i obrane warzywa kroimy w talarki. Wodę wlewamy do garnka i gotujemy. Dodajemy warzywa.

Pod przykryciem gotujemy na niewielkim ogniu około 20 minut, do miękkości warzyw.

Pod koniec gotowania dodajemy oliwę. Ugotowane warzywa miksujemy z połową warzywnego wywaru. Dodajemy kleik ryżowy.

Jeśli zupka jest za gęsta, dodajemy pozostały wywar.

Ponownie zagotowujemy.

Podajemy schłodzoną.

Smacznego!

Advertisements

One thought on “Pierwsza zupka jarzynowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s