Strona główna » Dla niemowląt i małych dzieci » Pierwsza zupka jarzynowa

Pierwsza zupka jarzynowa


jarzynowa zupka

Zupka jarzynowa dla maluchów od 5 miesiąca życia.

Składniki:

  • 1 marchew (ok. 50 g)
  • 1 mały ziemniak (ok. 40 g)
  • 1/3 korzenia małej pietruszki (ok. 20 g)
  • 0,5 łyżeczki oliwy z oliwek
  • 0,5 szklanki wody źródlanej
  • 2 łyżeczki kleiku ryżowego

Umyte i obrane warzywa kroimy w talarki. Wodę wlewamy do garnka i gotujemy. Dodajemy warzywa.

Pod przykryciem gotujemy na niewielkim ogniu około 20 minut, do miękkości warzyw.

Pod koniec gotowania dodajemy oliwę. Ugotowane warzywa miksujemy z połową warzywnego wywaru. Dodajemy kleik ryżowy.

Jeśli zupka jest za gęsta, dodajemy pozostały wywar.

Ponownie zagotowujemy.

Podajemy schłodzoną.

Smacznego!

Reklamy

1 komentarz do “Pierwsza zupka jarzynowa

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s