Strona główna » Przepisy » Jajeczna pasta z awokado

Jajeczna pasta z awokado


pasta

Awokado jest cudowne!

Mimo, że zawiera dużo kalorii, to jest ono pełne wartości odżywczych.

Bogate w jednonienasycone tłuszcze, które pozwalają obniżać ciśnienie krwi oraz kwasy tłuszczowe omega -3.

Awokado jest również polecane dla kobiet w ciąży.

Posiada właściwości przeciwzapalne, wspomaga trawienie.

Samo zdrowie, a do tego jakie pyszne!:)

Składniki:

  • 3 ugotowane na twardo jajka
  • 1 dojrzałe awokado
  • ząbek czosnku
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki pasta 4

Jajka gotujemy. Obieramy i kroimy w kostkę.

Czosnek bardzo drobno siekamy.

Awokado myjemy, obieramy, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę.

Awokado łączymy z jajkami, czosnkiem, majonezem, oliwą. Doprawiamy solą i pieprzem.

Podajemy na pieczywie. Posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

pasta2

pasta3

Reklamy

7 thoughts on “Jajeczna pasta z awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s