Strona główna » Owoce » Crumble z gruszkami i selerem

Crumble z gruszkami i selerem


87

To jeden z moich ukochanych deserów! Daje dużo możliwości. Można przygotować go z dodatkiem jabłek, truskawek, malin…

U mnie dzisiaj propozycja z gruszkami i selerem.

Może wydawać się, że to dość nietypowe połączenie, ale przecież kuchnia to miejsce eksperymentów i zapewniam Was, że ten eksperyment bardzo mi się udał:)

6766Składniki na dwie porcje:

  • 2 gruszki
  • mały seler
  • cynamon
  • szczypta imbiru

Kruszonka:

  • 0,5 szklanki płatków owsianych
  • 2 łyżki brązowego cukru
  • 2 łyżki mąki pełnoziarnistej
  • 2 łyżki masła
  • cynamon   crumble z selerem  i gruszką

Gruszki i seler obieramy, kroimy w kostkę. Podsmażamy z odrobiną masła. Dodajemy cynamon i imbir. Mieszamy.

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.

W misce łączymy ze sobą wszystkie składniki kruszonki, rozcierając między palcami.

Gruszki i seler, przekładamy do kokilek, wierzch posypujemy kruszonką. Zapiekamy około 20 minut.

Podajemy na ciepło.

Smacznego!

120

crumble1

Advertisements

10 thoughts on “Crumble z gruszkami i selerem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s