Strona główna » Obiady » Tarta z bakłażanem, pomidorem i kozim serem

Tarta z bakłażanem, pomidorem i kozim serem


3 tarta'

Są takie dni, że brakuje czasu, nawet na przygotowanie obiadu. Mamy wiedzą, o czym mówię:)

Chciałoby się zjeść coś smacznego i szybkiego w przygotowaniu, a brakuje pomysłu.

W takich chwilach sięgam po ciasto francuskie.

Bardzo lubię przepisy Ani Starmach i często do nich wracam. Jeszcze nigdy się nie zawiodłam:)

Zrezygnowałam z cukinii, ale i tak wyszło bardzo smacznie:)

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 1 bakłażan
  • 1 pomidor
  • 100 g koziego sera
  • 3 jajka
  • 150 ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
  • świeży tymianek 4tarta z bakłażanem

Warzywa myjemy. Bakłażan kroimy w cienkie plastry i smażymy je na patelni z odrobiną oliwy z oliwek.

Śmietankę mieszamy z jajkami, dodajemy posiekany tymianek (użyłam suszony), sól i pieprz.

Pomidora kroimy w plastry.

Ciasto przekładamy do formy, układamy na nim bakłażan i plastry pomidora, całość polewamy masą jajeczną.

Na wierzch dodajemy pokruszony kozi ser.

Pieczemy w piekarniku o temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

Smacznego!

tarta

Advertisements

12 thoughts on “Tarta z bakłażanem, pomidorem i kozim serem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s