Strona główna » Obiady » Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Tagliatelle z łososiem i szpinakiem


tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Ostatnio zaobserwowałam, że coraz więcej osób odwiedza mój blog. To strasznie miłe uczucie:)

Cieszę się, że korzystacie z moich pomysłów i przepisów:)

Z niecierpliwością czekam na Wasze zgłoszenia, przypominając o trwającym konkursie:)

A dzisiaj, mam dla Was przepis na pyszny, makaronowy obiad:)

Szpinak i łosoś – duet idealny!

Składniki na 4 porcje:

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 500 g świeżego szpinaku
  • 180 g sera ricotta
  • 180 g wędzonego łososia
  • 350 ml śmietany kremówki
  • sól
  • pieprz
  • olej

Szpinak myjemy i osuszamy. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i smażymy na niej szpinak, aż zmniejszy swoją objętość. Doprawiamy do smaku.

Ser dodajemy do garnka, podgrzewamy. Dodajemy śmietankę, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Całość podgrzewamy.

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.

Mieszamy sos ze szpinakiem, następnie łączymy z ugotowanym makaronem.

Na przygotowaną potrawę, układamy łosoś, pocięty na mniejsze kawałki.

Smacznego!

t ze szpinakiem2

Advertisements

5 thoughts on “Tagliatelle z łososiem i szpinakiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s