Strona główna » Babeczki » Brzoskwiniowe babeczki

Brzoskwiniowe babeczki


222

Pola skończyła już 4 miesiące:) Jest absolutnie i bezsprzecznie cudowna:)

Muszę się pochwalić, że nasza malutka rozpoczęła już swoją kulinarną podróż:)

Jak na razie nie jest fanką marchewki, ale jabłuszka i morele bardzo jej smakują:)

A, babeczki upiekłam dla mojego brata:)

Były naprawdę pyszne!          brzoskiwniowe babeczki

Składniki na 12 babeczek:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 niepełna szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 2 jajka
  • 0,5 szklanki oleju
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka brzoskwiń bez skórki
  • brązowy cukier
  • cynamon

Brzoskwinie myjemy i obieramy ze skórki. Kroimy w kostkę.

W jednej misce łączymy składniki suche (mąka, cukier, proszek do pieczenia, sól) w drugiej łączymy składniki mokre (jajka, mleko, olej).

Łączymy składniki mokre i suche. Mieszamy drewnianą łyżką.babeczka brzoskwiniowa

Dodajemy brzoskwinie.

Ciasto przekładamy do foremek. Posypujemy z wierzchu brązowym cukrem i cynamonem.

Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, przez 20-25 minut.

Smacznego!

 

 

 

22 babeczki

Advertisements

One thought on “Brzoskwiniowe babeczki

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s