Strona główna » Dietetyczne » Pierś kurczaka z rozmarynem

Pierś kurczaka z rozmarynem


kurczak w rozmarynie

Ostatnio było dość dużo „słodkich” przepisów, więc czas na coś wytrawnego:)

Przepis na soczystą pierś z kurczaka z wyraźną nutą rozmarynu.

Pyszny i szybki w przygotowaniu pomysł na obiad:)

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 4 gałązki rozmarynu
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oliwy

Piersi z kurczaka myjemy i dzielimy, każdą na połowę.

Rozmaryn odrywamy od gałązek i drobno siekamy.

Mięso doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.

Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy kurczaka.

Podajemy z ryżem, ziemniakami lub sałatą.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s