Strona główna » Dietetyczne » Cukinia faszerowana pomidorami i serem mozzarella

Cukinia faszerowana pomidorami i serem mozzarella


nadziewana

Kolejny przepis z kategorii „cukiniowy zawrót głowy”:)

Składniki:

  • 1 duża cukinia
  • 2 pomidory
  • ser mozzarella
  • sól
  • pieprz
  • oliwa

Cukinię myjemy, kroimy na pół. Za pomocą łyżki wydrążamy tzw. łódeczkę.

Pomidory myjemy, obieramy ze skóry, kroimy w kostkę. Razem z wcześniej wydrążoną cukinią, smażymy na oliwie przez kilka minut, doprawiając do smaku.

Tak przygotowany farsz, nakładamy w wydrążone cukinie. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ser mozzarella nakładamy na cukinie.

Pieczemy w temperaturze 170 stopni, przez ok. 30-40 minut, do momentu aż cukinia będzie miękka.

Smacznego!

Reklamy

3 thoughts on “Cukinia faszerowana pomidorami i serem mozzarella

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s