Strona główna » Owoce » Deser z bitą śmietaną, mascarpone i borówką

Deser z bitą śmietaną, mascarpone i borówką


deser2

Składniki:

  • 250 g serka mascarpone
  • 200 g borówek
  • 200 ml śmietany kremówki
  • 2 łyżki cukru pudru3deser

Śmietanę kremówkę ubijamy, dodajemy cukier puder i serek mascarpone -mieszamy.

Borówkę myjemy.

Na spód naczynia nakładamy po 2 łyżki przygotowanej masy. Na niej układamy owoce i kolejny raz masę. Deser dekorujemy owocami.

Wkładamy do lodówki, na ok. 4 godziny.

Smacznego!

 

 

deserw222

Advertisements

4 thoughts on “Deser z bitą śmietaną, mascarpone i borówką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s