Strona główna » Dietetyczne » Ryż z jabłkami

Ryż z jabłkami


z jabłkami

Ryż z jabłkami, to smak mojego dzieciństwa:)

Pamiętam jak babcia mi go przygotowywała. Teraz, też się nim zajadam, głównie dlatego, że to bezpieczna potrawa dla mamy karmiącej:)

Dla mnie to fajny pomysł na śniadanie, kolację lub deser:)

Polecam!

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
  • 4 jabłka
  • ewentualnie cukier, cukier waniliowy lub cynamon
  • łyżka masła

Ryż gotujemy.

Jabłka obieramy i kroimy. Smażymy z cukrem (jeśli jabłka są kwaśne).

Do jabłek dodajemy ugotowany ryż, masło i cynamon. Całość mieszamy.

Podajemy na ciepło lub zimno:)

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s