Strona główna » Obiady » Puree z ziemniaków i selera

Puree z ziemniaków i selera


purre

Mam wrażenie, że seler to niedocenione warzywo… A przecież takie smaczne:)

Seler cudownie łączy się z ziemniakami i sprawia, że ziemniaczane puree nie jest już takie nudne:)

Składniki:

  • 500 g ziemniaków
  • 150 g selera
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki mleka
  • sól
  • pieprz

Warzywa obieramy, kroimy i gotujemy w osolonej wodzie. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.

Odcedzamy. Dodajemy masło i ciepłe mleko.

Doprawiamy pieprzem.

Ubijamy tłuczkiem do ziemniaków lub blendujemy.

Smacznego!

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s