Strona główna » Obiady » Wywar drobiowo-warzywny (rosół)

Wywar drobiowo-warzywny (rosół)


Dobry wywar, to podstawa każdej zupy.

Ja wywary, przygotowuję zawsze na drobiowym mięsie i dodaję dużo warzyw:)

Mój mąż uważa, że moje zupy są najlepsze! I zawsze powtarza to, swojej mamie!:)

Niestety nie miałam okazji, zrobić zdjęć.

 

Składniki:

  • 1 kg mięsa drobiowego (udka, lub pałki)
  • seler
  • 4 duże marchewki
  • 3 pietruszki
  • 2 liście laurowe
  • 5 ziarenek ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Do dużego garnka wlewamy zimną wodę (około 4 litrów). Wkładamy mięso, gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.

Obieramy i kroimy warzywa.

Zdejmujemy pojawiające się szumowiny. Dodajemy warzywa i przyprawy (liście laurowe i ziele angielskie).

Zmniejszamy ogień i pozostawiamy na 1,5 do 2 h.

Po upływie tego czasu, smakujemy rosół i doprawiamy solą i pieprzem.

Smacznego!

 

 

 

 

Reklamy

4 thoughts on “Wywar drobiowo-warzywny (rosół)

  1. Pingback: Zupa z botwinki z zieloną soczewicą | Zakątek Smaku

  2. Pingback: Zupa szczawiowa | Zakątek Smaku

  3. Pingback: Zupa z buraków | Zakątek Smaku

  4. Pingback: Zupa ze świeżego szpinaku z serem ricotta | Zakątek Smaku

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s