Strona główna » Przepisy » Jajka faszerowane rzodkiewką i zielonym ogórkiem

Jajka faszerowane rzodkiewką i zielonym ogórkiem


jajka faszerowane rzodkiewką

Od rana mam sporo energii:)

Piekę, smażę, faszeruję:)

Nie wiem, czy nie jest za późno, ale może ktoś jeszcze skorzysta z przepisu na faszerowane jajka:)

Składniki:

  • 5 jajek
  • 5 rzodkiewek
  • pół świeżego, zielonego ogórka
  • kilka gałązek szczypioru
  • 1 łyżka majonezu
  • sól
  • pieprzjajka

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowę. Delikatnie wyjmujemy źółtka.

Rzodkiewkę myjemy, kroimy w drobną kostkę. Ogórka obieramy ze skórki i również kroimy w drobną kostkę.

Źółtka mieszamy z warzywami i majonezem. Dodajemy posiekany szczypior. Doprawiamy do smaku.

Przygotowanym farszem, wypełniamy białka. Układamy na talerzu, dekorujemy według uznania.

Smacznego!

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s