Strona główna » Przepisy » Jajka faszerowane rzeżuchą

Jajka faszerowane rzeżuchą


jajka faszerowane rzeżuchą

Pamiętaliście o posianiu rzeżuchy? Ja swoje pierwsze plony już zebrałam:)

Rzeżucha zawiera sporo witamin, ale przede wszystkim jest bardzo smaczna.

Faszerowane jajka, są pyszne i w sam raz na Święta Wielkiej Nocy!

Składniki:

  • 5 jajek
  • duża łyżka majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy
  • pieprz
  • sól
  • garść rzeżuchy

jajko3

Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż na połowę. Delikatnie wyjmujemy źółtka.

Majonez, musztardę i rzeżuchę, ucieramy z źółtkami. Doprawiamy do smaku.

Przygotowanym farszem, wypełniamy białka. Układamy na talerzu, dekorujemy rzeżuchą.

Smacznego!

 

 

jajko4

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s