Strona główna » Przepisy » Mus z białej czekolady

Mus z białej czekolady


mus czekoladowy

Jestem absolutną fanką programów i seriali, które poruszają tematykę gotowania:)

Jednym z nich jest „Przepis na życie”.

Przepis na niedzielny deser znalazłam w książce „Zapraszam do stołu”  Kuchnia Jerzego Knappe.

Absolutnie cudowny i łatwy w przygotowaniu deser:)mus 2

Polecam!

Składniki:

  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 opakowanie śmietany 30%
  • wiśniowa konfitura

U mnie dodatkowo: kakao, płatki migdałów.

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno. Na dno naczynia (szklanka, kieliszek), nakładamy po 2 łyżeczki wiśniowej konfitury. Czekoladę, delikatnie mieszamy z bitą śmietaną. Gotowy mus nakładamy na wiśnie, po jednej łyżce. Wierzch deseru, możemy udekorować kakao i płatkami migdałów.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s