Strona główna » Obiady » Pierś z kurczaka w cieście francuskim

Pierś z kurczaka w cieście francuskim


piersi3

Pyszne, łatwe w przygotowaniu, doskonałe na ciepło i zimno:)

Składniki na 4 porcje:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 4 piersi z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • 1 cebula
  • 4 plastry sera żółtego
  • sól, pieprz

Pieczarki obieramy, kroimy i smażymy z cebulą na maśle.

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na pół, doprawiamy solą i pieprzem.

Ciasto francuskie kroimy na 4 równe części, nacinamy po bokach, po 4 paseczki.

piersi

Układamy na każdej części pierś, na niej pieczarki i ser, przykrywamy kolejną piersią.

Ciasto zwijamy, biorąc na przemian pasek z lewej i prawej strony.

piersi2

Pieczemy w temperaturze 190stopni, przez 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem lub sałatką.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s