Strona główna » Przepisy » Szarlotka na cieście francuskim

Szarlotka na cieście francuskim


francuskie

Jeśli macie wielką ochotę na szarlotkę, a brakuje wam czasu – to deser idealny:)

Cudownie smakuje z lodami!

Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • 3-4 słodkie jabłka
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon
  • cukier puder do posypania

Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w cienkie plasterki. Tak przygotowane smażymy z cukrem i cynamonem, aż zredukuje się sok. Ciasto francuskie rozwijamy i nacinamy po bokach w odstępach co 1-1,5 cm. Na środek nakładamy lekko przestygnięte jabłka. Ciasto zwijamy, biorąc na przemian pasek z prawej i lewej strony.

szarlotka francuska

franszar

 

 

 

Ciasto pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 25 minut. Gdy wystygnie, posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s